bgb
 
 
 
 
 

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького розпочав свою роботу Центр креативних індустрій, який покликаний впроваджувати неформальну освіту в навчальний процес Університету з метою розвитку культурних і креативних індустрій.

Основними цілями діяльності Центру є створення умов для розвитку креативного потенціалу молоді; стимулювання співпраці між науковцями, митцями та підприємцями для створення нових культурних продуктів; підтримка культурних та мистецьких проєктів, спрямованих на збагачення культурного життя та забезпечення соціальних потреб мешканців регіону тощо. Директоркою Центру призначено доцентку, кандидатку філологічних наук Вероніку Ганєчко.

Наразі Центр працює над реалізацією проєкту у межах грантової підтримки Українського культурного фонду. 13 вересня відбувся перший захід проєкту — тренінг з грантрайтингу, який відвідали студенти й випускники Університету, а також представники комунальних і громадських організацій міста. Учасники тренінгу дізналися про основи грантрайтингу, попит на професії проєктного менеджера, інформаційні ресурси з пошуку грантових і стипендіальних програм для молоді і громадських організацій, а також отримали відповіді на запитання щодо наявних можливостей залучити фінансування для реалізації культурних проєктів, навчання та здійснення власних мистецьких задумів.

Про перебіг реалізації проєкту та анонси подальших заходів Центру можна дізнатися з соціальних мереж: Facebook, Instagram

Центр креативних індустрій