Із сумом повідомляємо трагічну новину — на Херсонщині загинув випускник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького 2006 року, старший інспектор-кінолог кінологічного центру поліції Черкаської області Сергій Ненада.

 Сергій навчався в ННІ історії та філософії, отримав диплом про вищу освіту у 2006 році. Служив у лавах Національної поліції України.

У складі зведеного загону поліцейських Черкащини під керівництвом начальника Головного управління Національної поліції України в Черкаській області Михайла Куратченка перебував на деокупованій Херсонщині. Разом із колегами проводили стабілізаційні заходи: документували злочини російських військовослужбовців, виявляли місця поховання, утримання та катування людей, викривали колаборантів, вилучали зброю і боєприпаси, розміновували населені пункти і позиції ворога.

7 грудня вирушили на чергове завдання для перевірки інформації місцевих людей про залишений окупантами схрон. Спеціалізована оперативна група на чолі з Михайлом Куратченком прибули до місця, де раніше були позиції ворога, неподалік від села Федорівка.

Вони вилучили боєприпаси, вибухові речовини та зброю для знищення. Повертаючись, поліцейські потрапили у мінну пастку окупантів, яка привела в дію закопаний фугас, виготовлений із боєприпасів до крупнокаліберної артилерії. Підірвалися на каскаді ворожих мін та боєприпасів.

Сергій Ненада та троє його колег загинули, захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність України.

ЧНУ ім. Б. Хмельницького співчуває рідним та близьким загиблих. Світла пам’ять героям!

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького