Культурно-мистецький захід для збору коштів на потреби військових організували студенти-видавці Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

З цією метою Анастасія Щетініна, Катерина Сухенко та Андрій Найда, які навчаються на другому курсі за ОП «Видавничий бізнес, редагування та медіадизайн» на кафедрі журналістики, реклами та PR-технологій, зібрали черкаські музичні гурти в одному з торговельних центрів міста. На благодійному вечорі лунала музика вокальної студії «Voices» Черкаського національного, гуртів: «Evkalipt», «Джуніо та АльтаМакса», «Жарти в сторону», «SHUFFLE», «ZHAR» та вокаліста Дениса Мосяженка. Допомагала зробити якісний звуковий супровід виступів учасників звукорежисер, фахівець відділу виховної роботи ЧНУ Анна Прокопчук.

Серед запрошених учасників були й поети: Анастасія Шкурдода, Мирослав Сергєєв та Андрій Тіщенко. Родзинкою заходу стали патріотична фотозона та художній куточок, організований вперше на подібному «квартирнику». Організаторка заходу Катерина Сухенко розповіла про те, як виникла ідея подібного доброчинного проєкту та як вдалося зробити захід більш мистецьким та цікавим:

— Сьогодні в нашому місті ви можете зустріти багато творчої молоді, які так само як і ми, хочуть допомогти Україні подолати рашистського ворога. Тому для того, щоб зацікавити людей, ми вирішили додати до вже відомого «підвальника», щось нове. Такою родзинкою став художній куточок, в якому талановиті художниці, серед яких студентка-видавчиня  Юлія Капуш, під час виступів розмальовували наших гостей за благодійні донати. І коштом цього наша команда змогла зробити невеликий перший внесок для перемоги.

Захід відвідали черкасці, гості міста та студенти. Відвідувачка заходу, Анна Супрун, залишилася в приємному здивуванні від події:

— Мене вразила тепла та невимушена атмосфера заходу. Все було дружно та яскраво. Як на мене, такі вечори необхідні. Насамперед, щоб поліпшити настрій й енергетичне самопочуття, і друга причина, щоб давати розвиток новим творчим особистостям. Думаю, це дуже важливо, показувати творчі здобутки на невелику публіку, із таким теплим сприйняттям оточення. Чесно кажучи, аж самій захотілось віршика прочитати.

За вечір спільними зусиллями вдалося зібрати близько 2000 гривень готівкою. Зібрані кошти передали на потреби Збройних Сил України.

Анастасія Щетініна, студентка 2-ВБ курсу ННІ УФСК