Завідувач та доценти кафедри моделювання економіки і бізнесу Любов Кібальник, Ганна Данильчук і Зоя Гадецька взяли участь в освітньому лекторії для викладачів та студентів закладів вищої освіти «Економічний експрес», що відбувся в межах програми інформаційних днів Національного банку України в регіонах.

«Економічний експрес» або інформаційні дні Національного банку України в регіонах — це низка освітніх заходів, мета яких — заохотити громадян приділяти більше уваги управлінню власними фінансами та бюджетом, підготувати, насамперед, молодь, зокрема школярів та студентів, до ухвалення впевнених і зважених фінансових рішень.

Проєкт також покликаний поінформувати «з перших вуст» представників бізнес-середовища про останні рішення регулятора, що стосуються життя бізнесу. Крім того, ініціатива надає найсучасніші економічні знання від експертів Національного банку і партнерських організацій студентам та викладачам українських університетів, а також представникам ЗМІ та блогерам.

Зокрема, учасники отримали інформацію щодо сучасного стану у сфері захисту прав споживачів фінансових послуг, демографічних змін в Україні та світі й особливостей поведінки обмінного курсу. Студенти взяли участь у фінансовій грі та отримали найсучаснішу інформацію щодо монетарної політики Національного банку.

У продовження цієї просвітницької діяльності Національного банку в ННІ економіки і права наступного дня було організовано зустріч студентів та викладачів з експертом Національного банку України Артемом Андрющенком. Гість розповів про механізми та інструменти, що використовує НБУ з метою стабілізації гривні та стримування інфляції, а також презентував прогнози на середньострокову перспективу. Доповідь зацікавила присутніх і викликала жваве обговорення та багато запитань.

ННІ економіки і права