Студенти ННІ іноземних мов Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького провели танцювальний флешмоб до Дня Європи.

На Університетській площі студентська молодь виконала танець, який завершила гаслом «Україна — це Європа».

Ми поспілкувалися з організаторами акції, студентками ННІ іноземних мов спеціальності «Середня освіта (англійська й німецька мови)» Анастасією Дьяконовою, головою студентської ради інституту, та Анною Посувалюк, щоб дізнатися більше про цей захід.

— Який меседж транслюєте цим флешмобом?

— Мета нашої акції — насамперед, показати, що Україна, це частина Європи. Також, це підтримка для тих, хто зараз знаходиться за кордоном, і спосіб показати, що ми об’єднані, навіть коли знаходимося далеко один від одного.

— Чому ви переконані, що Україна — це Європа?

— Велику частину своєї історії Україна була під владою радянського союзу, але завжди прагнули до Європи, і більшість цінностей ми перейняли саме звідти. Українці вже готові сприймати європейські стандарти, для того, щоб активно їх впроваджувати у своє повсякденне життя.

— Чому ви обрали саме танцювальний формат для флешмобу?

— У нашому інституті досить активна молодь, і ми вважали, що більш вдало вийде, якщо направити цю активність в танець ніж заспівати пісню.

— Чи виникали труднощі, коли готувалися до проведення цієї активності?

— Ні, момент організації був дуже веселим, він об’єднав нас усіх. І ми раді, що у нас вийшло зробити такий енергійний танок і зарядити позитивом присутніх.

— Ви студентки ННІ іноземних мов. Чи мрієте потрапити на стажування до Європи?

Анна:

— Я дуже хочу. Особисто мені подобається Німеччина. Я б хотіла спробувати там навчатися, коли зможу добре володіти мовою.

Анастасія:

—  Хотіла б потрапити на стажування за програмою Еразмус+ до Іспанії в місто Вальядолід. Адже там пропонується цікава освітня програма, яка підтримує українців.

 

  Автор: Вікторія Бондаренко, студентка 2-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій.

Фото: Альбіна Коваль, студентка 1-PR курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького