ННІ інформаційних та освітніх технологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького не втрачає давніх та усталених традицій фундаментальної фізико-математичної освіти й науки.

Кафедра фізики колишнього фізмату намагається їх дотримуватись і розвивати. Як результат, днями оприлюднили рейтинг переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, у яких студенти-фізики відразу двох спеціальностей отримали дипломи першого ступеня.

Магістрантка Вікторія Пасічна стала першою з «Фізики й астрономії». Завершальний тур цього конкурсу проводився Сумським державним університетом.

 

А третьокурсник Ярослав Гур’єв отримав диплом першого ступеня за спеціальністю «Математика та статистика. Прикладна математика (механіка)». Завершальний тур проводився Львівським національним університетом.

І Вікторія, і Ярослав виконували свою наукову роботу в лабораторії математичної фізики, завідувачем якої є доцент Катерина Буряченко. Лабораторія математичної фізики була недавно створена під спільним науковим керівництвом ЧНУ й інституту прикладної математики і механіки Національної академії наук України. 

— Найважливіше — це те, що у фізику й досі йдуть талановиті молоді люди, а кафедра фізики ЧНУ реально може вивести їх на наукову орбіту, — зазначає науковий керівник обох робіт студентів, провідний науковий працівник лабораторії, професор Андрій Гусак.

Варто нагадати, що ННІ ІНФОТЕХ утворився деякий час тому на базі фізико-математичного факультету як результат прагнення його колективу реагувати на тенденції і вимоги нових інформаційних технологій. Дійсно, саме в цій парадигмі на кафедрі фізики була відкрита нова спеціальність «Прикладна фізика та наноматеріали». Розвиває нові освітні технології і кафедра автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій.

Кафедра фізика ЧНУ