bgb
 
 
 
 
 

Цікаво та пізнавально пройшла зустріч студентів 4 курсу спеціальності 016 «Спеціальна освіта» ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького із вихованцями КЗ «Черкаський НРЦ «Країна добра» Черкаської обласної ради».

Захід присвятили Міжнародному дню глухих людей та міжнародному дню жестової мови.

Серед навчальних курсів за спеціальністю, що опановують студенти, дисципліна «Теорія та методика реабілітаційної роботи в осіб з сенсорними порушеннями», який викладає професорка кафедри анатомії, фізіології та фізичної реабілітації Лілія Юхименко, є однією з провідних. Саме вивчення цього курсу спрямоване на формування гуманістично зорієнтованого професійного світогляду спеціаліста, який розуміє та сприймає проблеми людей з сенсорними порушеннями, сприяючи їх вирішенню.

Завдяки цьому заходу, на якому була присутня і голова Черкаської обласної організації «УТОГ» Ольга Петрова, учасники дійства змогли поспілкуватись між собою, використовуючи жести та дактиль, продемонструвати взаємоповагу та рівні можливості. Студенти вкотре переконалися: вчитися — це не тільки отримувати нові знання, але й уміти ними користуватися.

Кафедра анатомії, фізіології та фізичної реабілітації