Викладачі кафедри дошкільної та спеціальної освіти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького долучають до освітнього процесу професіоналів-практиків.

Так, у межах вивчення дисципліни «Методика інноваційної діяльності педагога дошкільної та спеціальної освіти» (викладач дисципліни: доктор педагогічних наук, професор Інна Ніколаєску) студенти спеціальності 012 «Дошкільна освіта» освітнього ступеня «магістр» ознайомились з особливостями реалізації ізраїльсько-українського проєкту «Хібукі-терапія», регіональним куратором якого в Черкаській області є депутатка Черкаської міської ради, власниця мережі приватних освітніх закладів «SOVA kid's space» в м. Черкаси — Валерія Шинкарьова.

Про особливості впровадження хібукі-терапії у роботі з дітьми, які потребують особливої психологічної підтримки, розповіла психологиня, директорка приватного дитячого садочку «SOVA kid's space» Олена Ступніченко. Вона зазначила, що хібукі-терапія спрямована на покращення психологічного стану дитини, її емоційного самопочуття, самооцінки та соціальної адаптації через терапевтичний інструмент — собаку-обіймаку.

Елементи хібукі-терапії практикувались реалізовувати зі студентами на занятті під керівництвом сертифікованих фахівців Валерії Шинкарьової та Олени Ступніченко, де вони розповідали свої емоційні переживання, говорячи від імені собачки Хібукі, насправді проживаючи власний досвід.

Викладачі та студенти кафедри вдячні Валерії Шинкарьовій та Олені Ступніченко за щиру допомогу та проявлену увагу до дітей, які потребують психологічної підтримки у воєнний та післявоєнний час. Переконані, що ознайомлення студентів з особливостями впровадження ізраїльсько-українського проєкту «Хібукі-терапія» в Україні нікого не залишить байдужим, що дозволить ще більше привернути увагу педагогів до дітей.

Кафедра дошкільної та спеціальної освіти