В ННІ іноземних мов Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького для студентів 1-2 курсів відбувся meetup з нагоди Дня Європи, який відзначають 9 травня.

Спочатку студенти взяли участь у святковому флешмобі, а потім долучилися до meetup. Організували зустріч завідувачка кафедри сучасних практик викладання англійської мови, доцентка Наталія Сливка та доцентка кафедри німецької філології Вероніка Ганєчко.

Зі вступним словом до студентів звернулася директорка ННІ іноземних мов Людмила Швидка. Вона привітала студентів із Днем Європи та порекомендувала неодмінно поглиблювати свої знання про Євросоюз, адже Україна обовʼязково стане повноправною його учасницею і багато вже зробила для цього.

Доцентка Наталія Сливка запропонувала студентам переглянути відео про історію створення Євросоюзу та його відносини з Україною. Після цього студенти пройшли інтерактивний квіз, перевіривши свої знання з ключових етапів заснування і розвитку ЄС. Викладачка також розповіла про програму Erasmus+, в якій студенти ННІ іноземних мов беруть участь з 2019 року і за умов гарної успішності мають можливість навчатися в Університеті міста Вальядоліда (Іспанія).

Доцентка Вероніка Ганєчко підготувала для студентів презентацію про мережу ЄС в Україні, а також про функціонування Євроклубів і можливості для молоді, що вони надають. Наприкінці презентації викладачка провела тест на знання основних вимог, що висуваються до країн, які мають намір вступити до ЄС. Студенти, які правильно відповіли на запитання й отримали вищу кількість балів, отримали сувеніри від Представництва ЄС в Україні: блокноти, ручки, браслети та листівки. Під час проходження тесту студентам також було запропоновано відповісти на запитання, чи підтримують вони ідею створення Євроклубу, роботу якого буде координувати доцентка Вероніка Ганєчко. Більшість студентів схвально відгукнулися на таку пропозицію і відповіли позитивно.

Організатори дякують усім учасникам зустрічі з нагоди Дня Європи і бажають надалі поповнювати свої знання про ЄС.

ННІ іноземних мов