Студентки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького — члени Всеукраїнської молодіжної громадської організації «AIESEC в Україні» у м. Черкаси — започаткували черговий проєкт «VIDVAZнi» («Відважні»).

Метою проєкту є покращити обізнаність молоді у важливих на сьогодні питаннях. Щомісяця організація випускає електронний журнал про актуальні та корисні теми для сучасного суспільства. На сьогодні вже вийшли два номери.

У першому випуску журналу йшлося про надання домедичної допомоги в екстрених ситуаціях та як поводитися під час різних видів обстрілів.  

У наступному номері студентки Тетяна Цап (ННІ міжнародних відносин, історії та філософії) і Ангеліна Дробіт (ННІ економіки і права) привернули увагу до історії і культури України. Розповіли про художні фільми, які були заборонені у часи радянської влади. Тетяна й Ангеліна разом із партнерами розкрили не тільки причину заборони, але й історію створення та сюжет фільмів. Читач також має можливість перейти за посиланням і подивитися усі запропоновані фільми. 

Як зазначає третьокурсниця ЧНУ Тетяна Цап, «Культура є неодмінною частиною історії народу. Тому нам, українцям, слід читати, дізнаватися правду про нашу культуру, позбавлятися від радянських ярликів, міфів, надихатися творами мистецтва минулого, створювати нові українські шедеври».

Автори проєкту планують вихід наступного номера 15 серпня. І обіцяють, що тема буде дуже цікава та неочікувана для багатьох. 

Олена Сухушина, доцентка кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки

Тетяна Цап, голова ВМГО «AIESEC в Україні» у м. Черкаси, студентка 3 курсу ННІ МВІФ