Круглий стіл «Студентське самоврядування крізь призму часу» відбувся в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького. На зустріч зібралися голови та активні представники колишніх і нинішньої студентських рад ЧНУ. Мета заходу — обмінятися досвідом, почути секрети успіху та поради від колишніх студентських лідерів, які вже реалізувалися в дорослому житті.

Привітав усіх перший проректор Василь Мойсієнко:

— Студенти ЧНУ завжди були в центрі суспільного життя, вони мали чітку громадянську позицію і підтримували патріотичні ідеї. За останні 10 років ми змогли створити дієві  органи студентського самоврядування. У нас існує зв’язок поколінь: ми постійно комунікуємо з випускниками університету. Зараз оцінюють престижність закладу вищої освіти за успішністю випускників, і нам є ким пишатися. У цій залі зібралися успішні люди, які багато досягли. Гадаю, зустріч пройде плідно і новообрані члени студради отримають не одну цінну пораду.

Ініціювали зустріч представники чинної студради університету та її голова Мар’яна Кусяка. На їхнє запрошення відгукнулися Марина Богомазова (голова студради у 2009-2011 роках), Василь Дунаєвський (голова студради у 2014-2016 роках), Юлія Нечипоренко (голова студради у 2016-2018 роках),  Сергій Слинько (представник студради 2008-2009 років), Аліна Тимчій (представниця студради 2012-2016 років), Артем Кухаренко (представник студради 2012-2014 років), Павло Мосійчук (представник студради 2014-2016 років), Катерина Чмирь та Ірина Луценко (представниці студради 2016-2018 років). Усі вони довели, що досвід роботи в органах студентського самоврядування безцінний для самореалізації в житті.

— Бути у студентській раді — справді нелегко, але ми намагаємося продовжувати реалізовувати різні проєкти і започатковувати нові. Наприклад, недавно зібрали кошти для безпритульних тварин. Незабаром розпочнемо ще низку благодійних акцій. Також вже стартував конкурс «Міс і Містер ЧНУ». Отже, студрада активно працює! Сподіваюся, що наша команда зробить немало гарних справ. І ви будете ще більше пишатися тим, що навчалися в цьому університеті, — звернулася до учасників засідання Мар’яна Кусяка.

З хвилюванням студрадівці різних років переглянули хроніку студентського самоврядування — відеоролик із найяскравішими моментами діяльності студактиву.

Колишні активісти ЧНУ розповіли про особливості своєї каденції, поділилися цікавими, інформативними, подекуди смішними історіями зі свого студрадівського життя. Вони поінформували нинішніх студлідерів про труднощі, що можуть виникнути в роботі, та поділилися секретами їх подолання. Також, зважаючи на власний досвід, дали конструктивні поради.

— Кожен із нас повинен навчитися виносити уроки з минулого і прогнозувати майбутнє, щоб приймати правильні рішення вже сьогодні. Нині я зрозуміла одну істину: «Колишніх студрадівців не буває». Студентське самоврядування — це одна велика родина, у якій присутні різні покоління, — зазначила представниця студради університету 2016-2018 років Ірина Луценко.

 

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького