Студентки ННІ іноземних мов Валерія Палій та Анастасія Болотюк взяли участь у Всеукраїнському орфографічному конкурсі з польської мови, який відбувся у Прикарпатському національному університеті ім. Василя Стефаника, Івано-Франківськ. Туди з’їхалися понад 40 студентів-полоністів змагатися у своїх знаннях із польської орфографії. 

 

Майбутня перекладачка Валерія Палій посіла ІІІ місце. Вона отримала призи, запрошення на подібні конкурси та заліковку магістрантки польсього вишу, яка є запрошенням на безкоштовне навчання.

— Щиро зізнаюся, навіть через кілька днів мене переповнюють емоції... Це було неочікувано і дуже хвилююче. Згадую про Івано-Франківськ… Казкове місто, куди хочеться повертатися ще і ще. Маленькі вулички, встелені бруківкою, мальовничі старовинні кам’яниці перехоплюють подих, а цікавий говір тамтешніх мешканців привертає до себе увагу. Я неймовірно рада, що відвідала Івано-Франківськ, перевірила свої знання, що дуже важливо для мене самої, а також познайомилась із новими людьми і зустріла своїх знайомих з інших міст України, з якими заприятелювала під час літньої школи у польському м. Люблін, — поділилася враженнями студентка.

Анастасія Болотюк теж не пасла задніх і показала 11-ий результат, хоча більшість із суперників були старші та мали більший досвід вивчення польської.

 

Валерія Палій, студентка ННІ іноземних мов