Асоційоване членство Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького в європейському університетському альянсі E³UDRES² створює можливості для участі у міжнародних проєктах для всіх учасників навчального процесу.

Упродовж 15-19 квітня студентки 4 курсу спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Крістіна Тамаз та Марія Викович були учасницями весняної школи «Imagine.Your.Europe!» в Університеті прикладних наук міста Фульда, Німеччина.

Майбутнє починається з уяви. Уява ж, своєю чергою, означає творити за допомогою образів, перетворюючи те, що ми бачимо, на щось небачене раніше. Саме з цією тезою працювали учасники школи, створюючи модель Європи майбутнього, обговорюючи європейські цінності, процеси, та їх вплив на повсякденне життя пересічних громадян.

— Ми мали можливість дізнатися багато нового, надзвичайно практичного та корисного про внутрішні процеси в Європейському Союзі, роботу ключових органів влади ЄС та, зокрема, Європейського парламенту, багато дискутувати та мріяти про майбутнє Європи разом з іншими студентами з різних європейських університетів. Нові знайомства, нова країна, велика кількість корисної інформації та інсайтів, креативні завдання зробили цей тиждень дуже насиченим та незабутнім, — поділилася враженнями Крістіна Тамаз.

У межах проєкту студентки відвідали фотовиставку «Європа, Фульда і Я» (EUROPA, FULDA UND ICH) у музеї Вондерау. Серед інших активностей разом з іншими учасниками школи студентки брали участь у моделюванні прийняття рішень у Європейському Парламенті, що стало надзвичайно корисним досвідом для розуміння сутності й роботи цього органу Європейського Союзу.

— Для мене цей досвід став надзвичайно цінним, адже ми мали змогу обмінюватися думками зі студентами з різних європейських університетів, зокрема Латвії, Португалії, Німеччини, Угорщини, Австрії, Нідерландів, разом обговорювати та проєктувати майбутнє Європи. Ми дуже вдячні нашому Черкаському національному університету та Університету прикладних наук міста Фульда за можливість долучитися до такого проєкту та отримати досвід участі у міжнародній школі, — говорить Марія Викович.

За словами начальника відділу міжнародних зв'язків Олександри Дем’яненко, найближчі два місяці на усіх студентів-учасників Весняної школи чекає низка заходів онлайн у продовження моделювання майбутнього Європи.

Відділ міжнародних зв'язків

ННІ міжнародних відносин, історії і філософії