Уже другий рік поспіль студенти та курсанти, які мають найкращі показники у навчанні та відомі своєю активною громадянською позицією, отримуватимуть протягом навчального року стипендії на честь 10 наймолодших Героїв Небесної Сотні.

Серед таких стипендіатів —  і студентка Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Владислава Семенченко.

Відповідний наказ МОН підписаний 10 серпня. 

— Стипендія імені Героїв Небесної Сотні — це шана тим наймолодшим та найсміливішим учасникам Революції Гідності, які відстоювали майбутнє України. Тому ми маємо підтримувати молоде покоління в пам’ять про них. Загалом визначено 43 стипендіати. Крім активної громадської, наукової та спортивної діяльності, вони мають високі навчальні результати — займають позиції в межах перших 10 % за рейтингом або є першими в рейтингах вишів, — зазначив т. в. о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Розмір стипендій встановлено відповідно до постанови КМУ від 28 грудня 2016 року № 1047 «Про розміри стипендій у державних та комунальних навчальних закладах, наукових установах». Це щомісячно 2 тис. 480 грн — для студентів, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Бакалавр» або «Магістр», 2 тис. 130 грн — для студентів закладів вищої освіти III-IV рівня акредитації та наукових установ, 2 тис. 027 грн — для курсантів. Виплата стипендій почнеться з 1 вересня 2020 року.

Міністерство освіти і науки