Спільне засідання генеалогічної, літературної і культурологічної студії «За лаштунками історії мистецтв» відбулося вперше в цьому навчальному році 21 вересня. 

Цьогоріч засідання студій розпочалося з досить пікантної і цікавої теми — «Інтимна обрядовість». Студенти взяли активну участь в обговоренні і дискусіях. Засідання відкрив студент 3 курсу Ілля Опарін, який розповів товариству про методи контрацепції в українському селі XVII-XIX століттях. Окремо у своїй доповіді студент висвітлив інформацію про роль жінки в індійській культурі.

Доволі цікаві й історично підтверджені факти про інтимне життя наших предків давнини і нового часу розповів студент 3 курсу Ярослав Кузьменко, закцентувавши особливу увагу на давніх засобах контрацепції українців, а також походженні лайливих слів із сороміцьким підтекстом. Доповнила доповідача в обговоренні української інтимної обрядовості студентка 4 курсу Наталія Вілецька.

Обговорювалися і цікаві аспекти з інтимного життя Далекого Сходу, про які доповіли студентки 4 курсу Аня Сіренченко та Катя Чистякова. Зокрема, Аня продекламувала сторінки з побутового життя індійських вельмож за «Камасутрою», а Катерина розповіла про традиційний китайський шлюб.

Студент 4 курсу Максим Попов ґрунтовно підготував і розповів інтимні подробиці з життя середньовічної Європи. Не обійшлося без інтимної лірики у виконанні студента 4 курсу Богдана Нетудихатки, додавши естетичності заходу.

До зустрічі також долучилися і гості зі столиці: студенти 4 курсу КНУ ім. Т. Шевченка Іван Фечко та Дмитро Ковальчук. За їхніми словами, на заході панувала дружня атмосфера.

Завершити засідання вирішили 22 вересня у стінах Черкаської обласної філармонії під час концерту симфонічного оркестру, де учасники прослухали вибрані композиції із творів С. Рахманінова, М. Мусорського, М. Римського-Корсакова і А. Хачатуряна.

Чудовий захід пройшов за кураторства доцентів Лариси Лисиці та Марини Захарченко.

Учасники студії з нетерпінням чекають наступної зустрічі та будуть раді бачити нових творчих і здібних студентів для ще більш плідних обговорень та дискусій.

ННІ міжнародних відносин, історії та філософії