Студент Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Роман Щербатюк виборов чемпіонський пояс WAKO World K-1 Grand Prix на міжнародному турнірі з кікбоксингу в Празі. Переможця вітав голова Черкаської облдержадміністрації Ігор Шевченко.

Нагадаємо, за підсумками турніру Україна посіла друге місце серед збірних-учасниць і перше серед команд-учасниць і виборола 10 нагород. Загалом змагалися 81 команда, а це представники 16 країн.

П’ятеро українських спортсменів завершили WAKO K-1 World Grand Prix 2019 на першій сходинці. Серед дорослих — це Максим Семенчук (60 кг), Віталій Дубіна (71 кг), Роман Щербатюк у ваговій категорії 91 кг (тренер Юрій Зубов) та Ганна Дубіна (48 кг). В юніорській частині змагань золото виборов Іван Пригара (67 кг).

За словами Романа, перемозі посприяли як досвід, адже спортсмен — багаторазовий Чемпіон України з кікбоксингу WAKO, так і ретельна підготовка до змагань із тренером Юрієм Зубовим. Тож, мобілізувавши сили, Роман виборов перемогу у росіянина.

У свою чергу тренер Юрій Зубов зауважив, що ці змагання можна назвати одним із етапів підготовки до Чемпіонату світу, де Україну представлять 32 спортсмени. Серед них і черкащани — майстер спорту України міжнародного класу з кікбоксингу WAKO Роман Щербатюк та багаторазовий чемпіон України з кікбоксингу WAKO, срібний призер Кубку Світу в Будапешті Ярослав Некоз.

Голова Черкаської ОДА Ігор Шевченко вручив кікбоксерам подарунки, спортсмени ж передали очільнику області пам’ятне фото із підписами чемпіона та тренера.

За підсумками рейтингу з неолімпійських видів спорту в Україні за 2018 рік кікбоксинг WAKO посідає 5 місце, 4 місце серед неолімпійських видів спорту, які культивуються в Черкаській області. Вже традиційно третій рік поспіль на Черкащині започатковано проведення Кубків України з кікбоксингу WAKO, а саме Кубок України Пилипа Орлика та Кубок України серед дорослих.

Джерело: Черкаська ОДА