Студент факультету обчислювальної техніки, інтелектуальних та управляючих систем ЧНУ Ігор Поліханенко пройшов до фіналу студентської міжнародної олімпіади зі спортивного програмування «AndersenProgrammingContest».

Змагання організовані IT-компанією «Andersen» за підтримки компанії «Oracle» та «УкрСиббанк».

У цьому році для участі у відбірковому етапі олімпіади було зареєстровано 622 учасники з 96 закладів вищої освіти України та Білорусі.

За словами Ігоря Поліханенка, хоч він тільки вступив до ЧНУ, все ж вирішив спробувати свої сили:

— Про цей конкурс я дізнався на сайті університету. На відбірковому етапі завдання були досить важкі, але мені вдалося пройти у фінал. Сьогоденні реалії змусили провести конкурс в онлайні. Протягом часу, відведеного на розв’язання задач, необхідно було робити запис мікрофону, вебкамери та монітору, щоб судді переконалися у відсутності сторонньої допомоги. Задачі розв’язував за допомогою мови програмування, — зазначив студент.

Завдяки успішній участі студента в олімпіаді, компанія «Andersen» висловила подяку Черкаському національному університету імені Богдана Хмельницького за внесок у розвиток IT-освіти, зокрема за підтримку своїх студентів у подібних ініціативах.

Декан ФОТІУСа Борис Онищенко підкреслив важливість підтримки студентів у всіх починаннях:

— Допомога, мотивація і підтримка студентів — це не лише необхідні складові викладацької діяльності, а ще й — запорука зростання конкурентоспроможності студентів та випускників ЧНУ на ринку праці.

В. о. ректора Черкаського національного Олександр Черевко додав про важливість розвитку факультету:

— У ФОТІУСі студенти здобувають сучасні й актуальні професії. Ми пишаємося нашими успішними студентами, які є ознакою престижності університету.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького

Студентка ННІ української філології та соціальних комунікацій Юлія Кліноцька