Цьогоріч 6 грудня українці відзначають два важливі свята. Це День Збройних Сил України та за новим церковним календарем — День Святого Миколая. Студентська рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького запустила в ці дні благодійний марафон.

Розпочали добрі справи з виготовлення окопних свічок для наших військових.

— Сьогодні ми обʼєднали студентські ради всіх навчально-наукових підрозділів університету для допомоги ЗСУ. Разом вдалося виготовити 355 окопних свічок. Цьогоріч збір був особливо важливим, адже це наша допомога військовим та подарунок до свят. Дякую всім, хто взяв участь у нашій акції. Бажаю успіхів у реалізації всіх проєктів під час благодійного марафону! — розповіла голова студентської ради Черкаського національного Євгенія Лядецька.

Цього року студенти робили не лише окопні свічки, але й диски для розпалювання та набори з антисептику і вати, адже самі військові повідомляли, що іноді такий варіант кращий за окопні свічки.

— Ми намагаємося прислухатися до зауважень хлопців з фронту, адже вони краще розуміють, що їм треба, а ми робимо все можливе, щоб їхній побут на позиціях міг стати хоча б на трішечки більш комфортнім, — поділилася голова благодійного сектору, студентка ННІ міжнародних відносин, історії і філософії Діана-Крістіна Назаренко.

Голова студентської ради ННІ української філології та соціальних комунікацій Єлизавета Литвин розповіла, що до неї звернулись бійці 5-тої штурмової бригади з запитом на окопні свічки, тому відразу взялися до роботи. 100 свічок піде хлопцям на допомогу.

— Окопні свічки, які ми робили цього року, для мене були надзвичайно важливими, адже частина свічок піде для мого батька, який зараз перебуває на сході країни. Дякую, що студенти, викладачі та працівники закладу підхопили ідею зі створенням окопних свічок, — зазначила голова ННІ фізичної культури, спорту і здоров’я Юлія Ананьєва.

Ми бажаємо успіхів студентській раді Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького у реалізації благодійного марафону. Також нагадуємо про нашу карту, куди можна кидати свої донати та зігрівати військовослужбовців: 5375411209139653.

 Студентська рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького