Студентам Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького презентували стартап-школу. Це реальна можливість ще під час навчання в університеті спробувати свої сили в інноваційному підприємництві, придумати власну бізнес-ідею та реалізувати її.

Співзасновницями — кофаундерами стартап-школи ЧНУ є завідувачка кафедри інтелектуальної власності та цивільно-правових дисциплін Наталія Попова і доцентка кафедри економічної теорії та міжнародної економіки Аліна Прощаликіна. Мета стартап-школи — сформувати підприємницьке мислення студентів та розвивати підприємницьку культуру. Партнерами школи є TISC — центр підтримки технологій та інновацій ЧНУ, який очолює Наталія Попова. Буде залучено також Стартап-інкубатор програми YEP, яка займається менторством та надає гранти для стартапів на ранній стадії.

До участі в стартап-школі ЧНУ запрошуються студенти, молоді вчені, викладачі ЧНУ й інші зацікавлені люди, які вже мають певний досвід чи бажають набути навичок інноваційного підприємництва.

Учасникам ознайомчої зустрічі розповіли, яку користь вони матимуть, долучившись до стартап-школи. А це нові знання у сфері  підприємницької діяльності, освоєння техніки формування підприємницьких ідей, отримання навичок роботи в команді та звісно ж, нові друзі. Також у ході занять відбуватимуться  знайомства з підприємцями та історіями їхнього успіху, консультації з експертами.

Курс базується на поєднанні навчання та практики, де центральним елементом є спільне навчання у групах. Форми навчання у школі: офлайн та онлайн тренінги, зустрічі з експертами та практиками, інтерактивні інтенсиви, бізнес-ігри, підготовка проєкту стартапу та участь у конкурсах на отримання грантів. Реальні кейси реалізуються під керівництвом експертів і менторів, які мають відповідну освіту та досвід підприємницької діяльності.

У ході обговорення стало очевидним, що проходження курсу дозволяє учаснику до завершення навчання не тільки освоїти основи підприємництва, але і розробити власний цікавий проєкт. Це нові можливості для молоді, тож долучайтесь!

Давид Павленко, студент 2-ВБ курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій