Традиційно напередодні Міжнародного дня студента відбулися «Студентські ігри 2019» між командами гуртожитків Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Вісімнадцятий рік поспіль захід  організовується первинною профспілковою організацією університету та кафедрою теорії і методики фізичного виховання та спортивних ігор навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту та здоров’я.

З вітальним словом виступив перший проректор Василь Мойсієнко:

— Шановні гості, хочу привітати всіх присутніх із Днем студента. Ми пишаємося вами, адже завдяки нашим студентам університет має такі високі досягнення. Ці змагання загартовують на здобуття нових спортивних перемог як на українському рівні, так і на міжнародній арені.

До привітань долучився й голова профспілкового комітету Анатолій Стеценко:

— Бажаю вам отримувати в університеті не лише знання, а й позитивні емоції, такі, як сьогодні під час змагань! 

Учасники мали змогу проявити себе в різних веселих вправах та естафетах. Серед них — теніс із повітряною кулькою, боулінг, пробіжка у спеціальних штанах для двох тощо. Не менш веселим був і конкурс із перевдяганням.

Цьогоріч спонсорами події були компанія «DTech» та роликодром у ТРЦ «Хрещатик-Сіті». Завдяки підтримці спонсорів та первинної профспілкової організації ЧНУ учасники змагань отримали смачні подарунки та сертифікати на активний відпочинок.

Наприкінці свята також було підбито підсумки розіграшу квитка на концерт гурту «БЕZ ОБМЕЖЕНЬ», що проходив на Instagram-сторінці профспілки Черкаського національного. Журі визначало також найкращих уболівальників. Перемогла фан-зона гуртожитку № 4.

Студент ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я Вадим Петрович поділився враженнями:

—  Я в захваті від цих змагань, емоції переповнюють! Особливо хочу подякувати вболівальникам гуртожитку № 4, які найактивніше підтримували нас і мотивували йти до перемоги!

За результатами змагань команди гуртожитків посіли такі місця:

  • І місце — гуртожиток №4
  • ІІ місце — гуртожиток №1
  • ІІІ місце — гуртожиток №5
  • ІV місце — гуртожиток №2
  • V місце — гуртожиток №3

Первинна профспілкова організація висловлює подяку ректорату, кафедрі теорії і методики фізичного виховання та спортивних ігор ННІ фізичної культури спорту та здоров'я, заступниці голови профкому у справах студентів у 2016-2018 роках Катерині Чмирь, студентській раді університету та спонсорам.

Руслан Крижанівський, студент IV курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій