bgb
 
 
 
 
 

Перший науково-практичний семінар з образотворчого мистецтва «Восьмий колір» відбувся 7 грудня у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького на базі кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

Під час семінару шкільна та студентська молодь була залучено до практичної співпраці зі студентами та викладачами Черкаського національного університету. Водночас робота семінару була спрямована на осучаснення програми образотворчого мистецтва в навчальних закладах міста.
Семінар зібрав студентів та викладачів Черкаського художньо-технічного коледжу, учнів школи №20. Працюючи у групах, учасники прослухали лекцію від викладача кафедри, провідного дизайнера інтер'єру Альони Єфіменко. Альона Ігорівна розповіла про сучасні архітектурно-планувальні рішення у готельному комплексі «Parkroyal hotel on Pickering». А заслужений художник України, доцент Віктор Афонін прочитав лекцію на тему «Мистецтво графіки. Монотипія».

Одночасно з роботою студентів та учнів проводився круглий стіл за участю провідних викладачів кафедри, завідувача кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Тетяни Касьян, завідувача відділення образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Черкаського художньо-технічного коледжу Ірини Бондар, викладача цього коледжу Анни Криворотової.

Студенти та учні ознайомилися з потенційним вибором спеціальностей, побували в майстернях та оглянули експозиції кращих робіт студентів кафедри ОДПМ, виконали практичні завдання на основі знань, отриманих на лекціях.

Результатом семінару та круглого столу стали зміцнення партнерських відносин між профільними навчальними закладами міста, визначення вектору майбутньої співпраці.


Кафедра образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва