Проректор із наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Сергій Корновенко представив журналістам «Нової Доби» колективну монографію «Селянство, земля і влада в період Української революції (1917 – 1921 років)» (видавництво Юлії Чабаненко).

Видання присвячено аграрній політиці в Україні періоду революції 1917-1921 років. У книзі розкрито нелінійні соціокультурні трансформації, що зазнало селянство, до кожного розділу вміщено раніше маловідомі документи. 
Авторами колективної монографії є Сергій Корновенко, Наталія Земзюліна, Наталія Ковальова, Борис Малиновський, Віталій Масненко, Анатолій Морозов, Олександр Михайлюк, Юлія Пасічна.

За словами Сергія Корновенка, монографія стосується складних неоднозначних процесів, які відбувалися в українському селі в період Української революції 1917-1921 років. Головний герой видання — український селянин, який сформувався в посткріпацьку епоху і в період Української революції став повноцінним суб'єктом історії. Саме від поведінки селянина в більшості залежала доля тих суспільно-політичних формацій, що утворювалися в Україні під час «потрясінь» 1917-1921 років. Як і зараз, тоді актуальною була проблема із землеволодіння, землекористування, запровадження якісних агротехнологій. У монографії описано те, як різні суспільно-політичні режими прагнули вирішити аграрне питання. Співавтори охопили аналізом аграрну політику всіх урядів, починаючи з Тимчасового. 

Також Сергій Корновенко зазначив цікаві факти про інші монографії, які передували новому виданню.

Детальніше у відео:

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького