Ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко зустрівся з делегацією Євразійського національного університету імені Л. М. Гумільова (Нур-Султан, Республіка Казахстан).

Делегацію казахських науковців очолив ректор Єрлан Баташевич Сидиков. У зустрічі також узяв участь радник Посольства Республіки Казахстан в Україні Арнур Танбай.

— Приємно відзначити, що зі зниженням захворюваності на коронавірус відновлюються міжнародні зв’язки між вишами, будуються плани розвитку міжнародної діяльності.

Під час зустрічі з делегацією Євразійського національного університету імені Л. М. Гумільова (Астана, Республіка Казахстан говорили про співпрацю у сфері природничих наук, зокрема, фізики, біології, про проведення спільних досліджень і науково-практичних конференцій у галузі історії, археології. Колег із Казахстану зацікавила перспектива розвитку медичного напряму , особливо в частині впровадження новітніх медичних технологій.

Щиро дякую за організацію зустрічі народному депутату України Сергію Нагорняку.

Сподіваюся на плідну міжуніверситетську співпрацю! — розповів Олександр Володимирович

 

Довідково: Євразійський національний університет імені Л. М. Гумільова — заклад вищої освіти у Нур-Султані Казахстану. Названий на честь російського вченого, історика-етнолога Лева Гумільова.

ЄНУ включає в себе 28 наукових установ (науково-дослідні інститути, лабораторії, центри), 13 факультетів, Інститут додаткової освіти та підвищення кваліфікації, військову кафедру, культурно-освітні центри різних держав. Система підготовки фахівців у Євразійському національному університеті ведеться на трьох ступенях освіти: вища базова освіта (бакалаврат), магістратура та докторантура. Університет готує фахівців за 65 спеціальностями бакалаврату, 68-ма — магістратури та 38-ми — докторантури.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького