Комп’ютеризація освітнього процесу, діджиталізація та оновлення сучасних лабораторій. І це ще не весь перелік змін, на які чекали навчальні заклади багато років. У студії «ВиЧЕрпно» ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко розповів про нові підходи до фінансування закладів вищої освіти та про основні досягнення університету.

Олександр Черевко зазначив, що у Черкаському національному університеті уважно слідкують за змінами у нових підходах до фінансування:

— Від цього залежить доля всієї освіти і, зокрема, закладів вищої освіти. У більшості ми підтримуємо зміни, які анонсує уряд. Такі теми, як діджиталізація та комп’ютеризація, є дуже важливими для покращення освітнього процесу. Якщо говорити про середню школу, то очікується пришвидшена реформа Нової української школи. Також усіх хвилює доля ЗВО. Перше, що було анонсовано, — це зміна у фінансуванні. Фінансування буде прив’язане до стимулів. Університет повинен працювати і надавати якісну освіту.

Ректор університету підкреслив, що рівень якості освіти можна буде визначити за допомогою національних та міжнародних рейтингових показників. Так можна буде виявити рівень активності будь-якого науковця, а саме: де було опубліковано його роботи та їхню наукову новизну. Саме це впливатиме на фінансування закладу вищої освіти.

Детальніше дивіться у відео:

Інтернет-видання «Вичерпно»