bgb
 
 
 
 
 

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького для студентів-медійників  пройшов тренінг «Специфіка продукування контенту для регіонального радіо», який провела випускниця спеціальності «Журналістика», а нині редакторка Українського радіо «Рось», Альона Ніколенко.

Організувала навчальний інтенсив для майбутніх журналістів кафедра журналістики, реклами та PR-технологій.

— Тренінг із радіожурналістики  вирішили провести на прохання студентів, які хотіли поспілкуватися з радійником. Альона має 10-річний досвід роботи на регіональному радіо, і вона люб'язно погодилася поділитися ним із нашими студентами, – прокоментувала доцентка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Наталія Ковтун.

Тренерка розповіла про технологію створення прямоефірних радіопрограм на актуальну для аудиторії тематику,  оновлені стандарти роботи суспільного мовника, планування ефірів в умовах війни та впровадження цікавих спецпроєктів.

— Ви не повинні соромитися того, що виходить у кінцевому результаті. Голос ніколи не звучить так, як насправді, у студії або на диктофоні він буде іншим. У радіопрограмі ключову роль відіграє безпосередньо та  новина, яку ми доносимо людям, —  порадила студентам Альона Ніколенко.

У ході спілкування студенти цікавилися тонкощами роботи радійників, а дехто виявив бажання проходити практику на радіо. Наприкінці учасники заходу озвучили новинне повідомлення, яке створювали під час тренінгу, а редакторка фахово проаналізувала запис та помилки.

— Сьогоднішня зустріч із редакторкою Альоною Ніколенко дала мені зрозуміти, що робота на радіо цікава. Тому журналістську практику хочу пройти  на радіо і в майбутньому працювати там, – поділилася враженнями студентка 2-Ж курсу Катерина Лихограй.
Сподіваємося на подальшу співпрацю і дякуємо Альоні Ніколенко за запрошення відвідати оновлену студію Українського радіо «Рось».

Автор: Єлизавета Литвин, студентка 2-Ж курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій 
Фото: Андрій Найда, студент 3-ВБ курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій 


 
Ми використовуємо cookie
Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити вам найкращий досвід на нашому сайті. Файли cookie дозволяють нам аналізувати трафік та покращувати наш контент.