Перспективи підготовки молодших офіцерів для Збройних сил України та медиків у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького обговорили з заступником голови Черкаської обласної державної адміністрації Олександром Шамраєм.

Під час робочого візиту в університет посадовець ознайомився з матеріально-технічною базою підготовки фахівців.

Завідувач кафедри військової підготовки Володимир Вареник порушив питання державного замовлення для студентів військових спеціальностей.

На кафедрі загальної медицини Олександр Шамрай поспілкувався з кандидаткою медичних наук, доценткою Надією Сисоєнко та студентами-першокурсниками.

Проректор з наукової та інноваційної діяльності Олександр Спрягайло поінформував, що  лабораторні і практичні заняття студентів спеціальності «Медицина» відбуваються на базі навчально-наукових інститутів природничих наук, фізичної культури, спорту та здоров’я, навчальної лабораторії медичної і фізичної реабілітації санаторію-профілакторію «Едем» ЧНУ. Частина навчального процесу проходить на базі клінічних відділень лікувальних комунальних закладів, зокрема Черкаського обласного онкологічного диспансеру, обласної лікарні, обласного кардіологічного центру. Низку дисциплін викладають професійні лікарі-практики, що працюють у медзакладах Черкащини.

Учасники зустрічі обговорили можливість розширення мережі комунальних медичних закладів, які будуть залучені до освітнього процесу ННЦ «Медичний інститут ЧНУ ім. Б. Хмельницького» та прийматимуть майбутніх медиків на практику.

Олександр Спрягайло також поінформував заступника голови облдержадміністрації про досягнення науковців ЧНУ.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького