bgb
 
 
 
 
 

30 травня під головуванням заступника міністра Юрія Рашкевича в Міністерстві освіти і науки України відбулося чергове засідання Координаційної ради проректорів із науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків (євроінтеграції). У роботі засідання взяв участь перший проректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Василь Мойсієнко.

Під час свого виступу щодо Конференції міністрів освіти країн-членів Європейського простору вищої освіти Юрій Рашкевич зупинився на основних положеннях Паризького Комюніке Міністрів освіти європейських держав. Зокрема, він акцентував увагу на забезпеченні якості вищої освіти, автоматичному визнанні кваліфікацій шляхом повного запровадження Європейської кредитної трансферної системи, на стандартизації підходів до документів про освіту та інноваціях у процесі навчання і викладання.

Академічній мобільності в рамках Еразмус + присвятила свій виступ директор проекту ЄС «Національний Темпус-офіс в Україні» Світлана Шитікова.

Директор Українського державного центру міжнародної освіти Олена Шаповалова зупинилася на актуальних питаннях вступу іноземних громадян до ЗВО в Україні.

Професор Володимир Бахрушин (Національна команда експертів з реформування вищої освіти) запропонував власні підходи до навчально-методичного забезпечення навчальної дисципліни.

У процесі обговорення учасники заходу отримали вичерпні відповіді від доповідачів та необхідні методичні матеріали.

 

Василь Мойсієнко, перший проректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького