bgb
 
 
 
 
 

11 жовтня у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбувся відкритий навчально-практичний семінар «Євроінтеграція, охорона природи та ліс».

Серед організаторів семінару — Українська природоохоронна група, ННІ природничих та аграрних наук, кафедра журналістики, реклами та PR-технологій, національний природний парк «Холодний Яр», ГО «Екосоціум».

Запрошеним лектором виступив Петро Тєстов, керівник експертного відділу ГО «Українська природоохоронна група» (UNCG), ексрадник Міністра захисту довкілля.

Учасники семінару мали змогу дізнатись про:

— структуру лісового господарства в Україні та актуальні напрямки його реформування;

— роль громадськості, журналістів та активістів у розслідуванні порушень природоохоронного законодавства;

— вплив лісокористування на біорізноманіття, зокрема про проблему незаконних вирубок у контексті української реальності та європейських стандартів;

— лісову стратегію ЄС, практику відновлення лісів та забезпечення сполучності окремих лісових масивів, наближене до природного лісівництво, систему моніторингу, «пташині» індекси біорізноманіття тощо.

Також спільно з викладачкою кафедри біології, екології та агротехнологій Катериною Лавріненко розібралися, чому так важливо боротися за збереження «захаращених лісів» і «земель, що гуляють», чому ліс — це не просто сукупність дерев, поговорили про роль мертвої деревини, дуплистих дерев та галявин у лісі.

До проведення семінару залучено науковців та студентів кафедри журналістики, реклами та PR-технологій навчально-наукового інституту української філології та соціальних комунікацій. Адже тема екології є резонансною та потребує суспільної уваги. 

Найближчим часом планується друга (польова) частина семінару, що відбудеться у національному природному парку «Холодний Яр».

ННІ природничих та аграрних наук

Фото: Олександра Гончаренко, студентка 3 курсу ННІ української філології та соціальних комунікацій