На території Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького біля гуртожитків провели протипожежні тренування 12 листопада.

Під час теоретичної частини, рятувальники ознайомились із особливостями забезпечення пожежної безпеки об'єкту, розташуванням внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання, порядком дій чергового персоналу у разі виникнення надзвичайної події.

Під час практичної частини, співробітники ДСНС відпрацювали взаємодію із адміністрацією об'єкту, щодо проведення невідкладних дій з рятування, евакуації людей та гасіння пожежі.

За легендою навчань, пожежа виникла у приміщенні кухні на шостому поверсі 9-ти поверхового гуртожитку. Персонал об’єкта, виявивши займання, одразу сповіщає до Служби порятунку за номером «101» та розпочинає евакуацію людей, що проживають у гуртожитку. Після отримання повідомлення про умовну пожежу, на місце події прибувають пожежно-рятувальні підрозділи.

Рятувальники, які розгорнувши сили і засоби та встановивши пожежні автомобілі на вододжерела, ліквідували умовну пожежу. Крім того, під час навчань вогнеборці відпрацювали дії із встановлення пожежної автодрабини для евакуації мешканців та персоналу гуртожитку з висоти.

Головне управління ДСНС України у Черкаській області