Людмила Гриценко, викладачка кафедри інтелектуальної власності та цивільно-правових дисциплін ЧНУ, адвокатка та тренерка Національного тренінгового центру програми з протидії та запобіганню гендерно зумовленому насильству, яка реалізується Фондом ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні, провела для студентів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького тренінгові сесії за програмою StandUP «Запобігання домаганням у громадських місцях».

Студенти, що опановують спеціальність «Право», підвищили рівень своєї обізнаності щодо проблеми домагань у громадських  місцях і розглянули способи протидії домаганням,  які вони можуть побачити або самі зазнати. За результатами участі в обговореннях майбутні правники отримали не лише нові знання, а й подарунки від бренду L’Oréal Paris.

Зазначимо, StandUP — це освітня програма, націлена на запобігання домаганням у громадських місцях із метою створення безпечного інклюзивного простору для всіх. Вона реалізується за підтримки бренду L'Oréal Paris у партнерстві з неурядовою організацією Hollaback. Метою програми StandUP є до кінця 2021 року навчити 1 000 000 осіб (і жінок, і чоловіків) у всьому світі протидіяти і запобігати домаганням у громадських місцях.

Партнером програми в Україні є Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA). В Україні програма стартувала 8 березня із запуском українського вебсайту standup-ukraine.com.

Будь-хто охочий зможе приєднатися до навчання безкоштовно, відвідавши вебсайт програми та записавшись на годинний вебінар від кваліфікованих тренерів Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA). Під час тренінгу можна дізнатися, як безпечно та ефективно протидіяти домаганням у громадських місцях, якщо людина стала їх свідком (методологія «5Д») або якщо це сталося безпосередньо з особою, яка зазнала домагань.

 

Кафедра інтелектуальної власності та цивільно-правових дисциплін