У межах роботи Центру когнітивної риторики та філософсько-теологічних досліджень кафедри філософії та релігієзнавства ННІ міжнародних відносин, історії і філософії Черкаського національного університету  імені Богдана Хмельницького 28 жовтня відбулася III сесія проєкту «Філософська кав’ярня».

Під час спілкування разом зі спікером Павлом Кретовим, кандидатом філософських наук, доцентом кафедри філософії та релігієзнавства, говорили на тему: «Філософська антропологія війни та Медіафілософія». Конструктивній розмові між лектором та учасниками  кав’ярні, викладачами, колишніми та теперішніми студентками та студентами, аспірантами університету,  сприяли модератори Естер Рогова та Євген Кияєв.

Неформальна атмосфера (що не виключало готовності за оголошення тривоги будь-якої миті спуститися в укриття), дружнє спілкування, чай та кава з різноманітними смаколиками неабияк сприяли вільному обміну думками. Ситуація живого спілкування, атмосфера сократівської бесіди та (майже) платонівського симпосію засвідчила інтерес університетської спільноти та містян до філософської проблематики. Сакраментальне питання щодо того, як повернути філософування з академічних авдиторій на вулицю, на Агору, до побутових життєвих форм вирішувалося в дії.

Спеціальна подяка Олексію Величку та Антону Озерану за вдумливу аналітику.

Дякуємо персоналу «Фабрики кави» та Олексію Лозину за підтримку проєкту.

Дякуємо за інформаційну підтримку та участь Зої Шевченко.

Прийнято рішення розширити проєкт через залучення мистецьких кіл міста, та подальшу трансформацію способів проведення сесій.

Більше фото ЗА ПОСИЛАННЯМ

Кафедра філософії та релігієзнавства