Dикладачів та студентів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького просять підтримати проєкт «Алея пам‘яті та інклюзивного туристичного потенціалу» (реєстраційний №35).

Він претендує на те, щоб бути реалізованим коштом міської цільової програми «Громадський бюджет міста Черкаси на 2019-2022 роки» у 2021 році.

Із проханням про підтримку проєкту до ЧНУ ім. Б. Хмельницького звернулися автори й ініціатори проєкту — «Асоціація інклюзивного реабілітаційного соціального туризму». У їхньому листі зазначено:

«Алея пам'яті (м. Черкаси) сприятиме вшануванню пам'яті осіб, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи (аварія планетарного масштабу згідно з Конституцією України) та учасників бойових дій у військовій операції ООС (АТО) — в межах національно-патріотичного виховання нашої молоді»

Крім того, проєкт робитиме туристично-рекреаційні зони м. Черкаси й області доступними для надання, згідно з чинним законодавством, соціально-реабілітаційних послуг особам з обмеженням життєдіяльності. Серед інших такі послуги надаватиме й Асоціація інклюзивного реабілітаційно-соціального туризму. Зазначається, що цей вид туризму є новітньою креативно-інноваційною соціальною послугою, що створюється за дорученням КМУ як державний соціальний стандарт.

Студентів Черкаського національного також планують залучити до перевірки параметрів оцінки інклюзивної доступності до туристичних об'єктів м. Черкаси, на базі яких будуть здійснюватися основні види реабілітації та надаватимуться соціальні послуги, згідно з довідником «Історико-культурні, природно-заповідні та лікувально-оздоровчі об'єкти Черкащини крізь призму інклюзивного реабілітаційно-соціального туризму».

Зважаючи на соціальну важливість проєкту та враховуючи, що на базі ЧНУ ім. Б. Хмельницького функціюють підрозділи відповідного спрямування (ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва, регіональний навчально-реабілітаційний інклюзивний центр супроводу студентів з обмеженнями життєдіяльності та інші), просимо підтримати проєкт №35 «Громадського бюджету міста Черкаси на 2019-2022 роки». За інші проєкти Громадського бюджету Черкас можна проголосувати на сайті Черкаської міської ради.