Просвітницьку патріотичну годину з нагоди шостої річниці Героїв Небесної Сотні провів у Черкаській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Тараса Шевченка завідувач кафедри історії України Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, професор Віталій Масненко.

Захід під гаслом «Пам’ять єднає: реквієм Небесній сотні» відбувся 20 лютого.

Про історичні події Майдану Віталій Васильович розповів студентам Черкаського політехнічного технікуму.

— Я хочу, щоб ви завжди відчували себе частиною нашого українського народу, нашої нації, пам’ятали та вивчали історію. Попри несприятливі обставини, не втрачали силу шукати перспективу нормального життя, яка дійсно є в Україні, — зазначив Віталій Васильович.

Він розповів студентам не тільки про героїзм учасників Революції Гідності, а й про власну гідність кожної людини, про смисл подій Майдану, про жорстоке побиття студентів, інформаційну війну та спотворення подій. Також він наголосив, що громадяни України повинні не тільки пам’ятати, а й розуміти ті події.

Головна бібліотекарка відділу документів з гуманітарних та природничих наук Світлана Сивак презентувала студентам третє видання «Майдан від першої особи. Регіональний вимір» — збірник матеріалів автентичних свідчень людей про події Майдану. Одним із його співавторів є Віталій Масненко. Він збирав свідчення активних учасників подій Революції Гідності на Черкащині. Зараз ці матеріали представлені в хронологічному порядку в збірнику.

—    Герої Небесної Сотні всьому світу довели, що українці — сильний, вільний народ, який відстоював право на краще життя. Це дарує нам надію! — говорить Світлана Сивак.

Студенти зацікавлено слухали виступи та обмінювалися думками.

 

Студентка ННІ УФСК Оксана Сивоконь

Фото студентки ННІ УФСК Юлії Гаврик