Результати досліджень науковців Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького опубліковані у престижному міжнародному науковому виданні
«Журнал Хімічної Інженерії» з дуже високим  (15,3) імпакт-фактром за Scopus.

Серед авторів статті «Поліморфні тріади, засновані на акцепторах із фотоіндукованої затриманої флуоресценції для ультрафіолетового зондування», крім закордонних науковців, — професор Борис Мінаєв та доцент Гліб Баришніков.

У статті описані нові наноефекти, пов’язані з мікроструктурою кристалічних модифікацій нових барвників, які посилюють ультрафіолетове випромінювання при додатковій підсвітці. Важливий внесок у це відкриття зроблений, завідувачем кафедри хімії та наноматеріалознавства ННІ природничих та аграрних наук ЧНУ Борисом Мінаєвим та його учнем, який нині працює у Вищій королівській технічній школі міста Стокгольма (Швеція). Зокрема, ними була розроблена квантова теорія принципово нового фотохімічного явища.

Літо, що минуло, було надзвичайно продуктивним для хіміків ЧНУ. Статті професора Бориса Мінаєва як одноосібного автора, чи у співавторстві з його учнями, українськими та зарубіжними вченими, побачили світ у наукових виданнях світового рівня «Прикладні електронні матеріали», «Біомедичний журнал наукових і технічних досліджень», «Physсhem», «Європейський журнал "Хімія"» та інших.

А у вересні престижним міжнародним науковим журналом «Обчислювальна та теоретична хімія» прийнято до друку ще одну роботу науковців ЧНУ. Автори — Наталія Карауш-Кармазін, Валентина Мінаєва, Олександр Панченко, Дмитро Гелеверя та Борис Мінаєв. Це стало гарним подарунком до Дня народження Бориса Пилиповича.

— Борис Мінаєв та його учні популяризують українську науку в світі. Завдяки досягненням наших науковців Черкаський національний знають по всій Україні та за її межами. Пишаюся тим, що Борис Пилипович працює в Черкаському національному! — зазначає ректор Олександр Черевко.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького