bgb
 
 
 
 
 

Зоі Север, засновниця Благодійної організації (благодійний фонд) «Charitable organization «Charity fund United people planet» була уповноважена для вручення подяки ректору Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександру Черевку за надання бази/платформи для проведення міжнародної онлайн конференції «Ресурсна фортеця» та за надану можливість педагогам та психологам України отримати доступ до безцінних знань, які стануть міцним підґрунтям до внутрішнього наснаження та реалізуються у довготривалу та ефективну роботу з дітьми.

Зокрема, Дафна Шарон-Максімов, авторка методики «Хібукі-терапія» та керівник ізраїльсько-українського проєкту психологічної допомоги «Хібукі-терапія» на базі Черкаського національного провела семінар-практикум «Ресурсна Фортеця», що організований у межах міжнародного ізраїльсько-українського проєкту психологічної допомоги «Хібукі-терапія», регіональним куратором якого в Черкаській області є депутатка Черкаської міської ради, радниця міського голови з питань освіти та гуманітарної політики, докторка філософії Валерія Шинкарьова. До участі в заході долучилися представники з України, Ізраїлю, США, Грузії, Азербайджану та країн Європи, створюючи потужну міжнародну спільноту для психологічної підтримки.

Програма обміну досвідом у роботі з травмою зібрала понад 400 зареєстрованих учасників, серед яких освітяни, соціальні працівники та психологи. Зокрема, в умовах дії правового режиму воєнного стану в Україні така ініціатива є надзвичайно важливою, оскільки забезпечує підтримку психологічного здоров'я дітей та підлітків, сприяє їх емоційній стабілізації й адаптації до нових реалій. Завдяки міжнародній співпраці та обміну досвідом учасники отримали доступ до передових методик та інструментів, що дозволяє їм ефективніше працювати з дітьми та дорослими, сприяючи їх емоційному відновленню.

 

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва