Делегація Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяла участь у вшануванні памяті жертв Другої світової війни, поклавши квіти до меморіального комплексу на Пагорбі Слави.

22 червня 1941 року війська Німеччини напали на територію колишнього СРСР. Указом Президента від 17 листопада 2000 року № 1245 цю дату проголошено Днем скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні. Відтоді українці щорічно вшановують пам'ять загиблих під час цих трагічних подій.

22 червня — це трагічний день в історії нашого народу, колишніх країн Радянського Союзу та загалом усього світу, — зазначив ректор Черкаського національного університету Олександр Черевко. — Сьогодні ми вкотре згадуємо ті події, переосмислюємо та намагаємося робити все, аби не допустити повторення повномасштабної війни. Сприймаємо цей день і через призму особистого, адже події Другої світової війни торкнулися майже кожної української родини. Страшна сторінка історії перегорнута, але в світі не стало спокійніше. Тривають бойові дії на сході України, залишається анексованим Крим. Зважаючи на це, зараз нам як ніколи треба бути єдиними, прагнути до миру, дбати про свою незалежність та відновлювати обороноздатність України.

Я схиляю голову перед всіма воїнами, які полягли на фронтах війни — і за перемогу, і за нашу незалежність. Зичу здоров’я і довголіття ветеранам, миру й процвітання Україні.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького