bgb
 
 
 
 
 

Працівники Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяли участь в урочистостях з нагоди відкриття меморіального знака в Санжейці на Одещині, де жив і творив російський письменник українського походження Костянтин Георгійович Паустовський. Відкриття приурочили до двадцятип’ятиріччя заснування Товариства Костянтина Паустовського в Одесі.

За словами учасниці заходу, професора кафедри української літератури та компаративістики ННІ української філології та соціальних комунікацій Людмили Ромащенко, уже багато років поспіль триває плідна творча співпраця між Одеським музеєм Паустовського і створеним на базі Черкаського національного університету Клубом Костянтина Паустовського.

— Костянтин Паустовський — це відомий усьому світові письменник, номінант на Нобелівську премію, нащадок гетьмана Сагайдачного. Його дитинство пройшло в Черкасах, про що з любов’ю і ніжністю оповідається в найкращому творі письменника «Повісті про життя»: «Поездки в Черкассы и Городище были в моем детстве праздниками, а будни начинались в Киеве, на Святославской улице, где в сумрачной и неуютной квартире проходили длинные зимы».

Приємною несподіванкою під час заходу стала презентація матеріалів конференцій, присвячених творчості письменника. Викладачі і студенти ЧНУ були постійними учасниками цих заходів. Ми також довідалися, що видано українською мовою його казки, на які з нетерпінням чекають найменші читачі, — підсумувала Людмила Іванівна.

 ННІ української філології та соціальних комунікацій