Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького у партнерстві з агропромисловим холдингом «Миронівський хлібопродукт» здійснює дуальну освіту студентів за окремими освітньо-професійними програмами.

Така модель підготовки фахівців вже застосовується для студентів ННІ інформаційних та освітніх технологій, впроваджується для студентів ННІ природничих та аграрних наук.

Студенти ННІ економіки і права теж претендують на можливість навчатися та одночасно працювати на підприємствах одного з найбільших агровиробників в Україні.

На першій зустрічі в університеті представники ПрАТ «МХП» провели презентацію агрохолдингу для викладачів ННІ економіки і права та студентів спеціальностей «Фінанси, банківська справа та страхування», «Облік і оподаткування» та «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

До зустрічі долучились перший проректор Василь Мойсієнко, директор ННІ економіки і права Євген Кирилюк.

Учасників привітав і ректор ЧНУ Олександр Черевко. Він розповів про перспективи підготовки майбутніх фахівців у формі дуальної освіти.

Важливим елементом зустрічі була розмова про подальшу співпрацю в межах дуальної освіти, що дозволяє студентам під час навчання здобути необхідні компетентності, розпочати свій кар’єрний шлях, зрозуміти особливості професії та принцип роботи виробництва.

Наступним кроком на цьому шляху стало відвідання викладачами та студентами сервісного центру «Фінанси» ВП ПрАТ «Миронівський хлібопродукт» в м. Черкаси.

Сервісний центр «Фінанси» надає послуги бухгалтерського та податкового обліку всім підприємствам МХП в Україні і є частиною Мультифункціонального Сервісного центру, який створений за найкращими практиками та зразками.

Керівництво і фахівці центру провели екскурсію та обмінялися думками про спільну діяльність та майбутнє працевлаштування. Студенти переконалися, що в сервісному центрі створені комфортні умови праці.

Результатом спільної програми стане підписання студентами кафедри, Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького та ПрАТ «МХП» тристоронніх договорів.

Студенти матимуть можливість поєднувати навчання в університеті з якісною та досить тривалою практичною підготовкою на базі підприємств МХП. Холдингова компанія гарантує достойну заробітну плату (до 10000 грн), безкоштовне харчування та проживання, а також забезпечуватиметься можливість працевлаштування студентів у холдинговій компанії після закінчення навчання.

Черкаський національний та ПрАТ «МХП» розвивають співпрацю на основі раніше укладеного договору. Сьогодні студенти спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» вже працюють на підприємствах ПрАТ «МХП» у рамках дуальної освіти. Планується подальше розширення напрямів співпраці.

 

ННІ економіки і права