На базі юридичної клініки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбувся практичний тренінг з основ юридичного консультування.

Студенти-юристи 3 курсу Ксенія Бойко, Аліна Козаченко, Євген Силенко змоделювали ситуацію надання консультації клієнту, який узяв кредит онлайн і потрапив у фінансову пастку. Модератор заходу — Діана Кізім, яка нещодавно повернулася з Весняного Форуму Асоціації юридичних клінік України.

За ходом консультування уважно слідкували практиканти юридичної клініки. Відбулося жваве обговорення техніки консультування, продемонстрованої учасникам тренінгу. Критеріями оцінювання команд послугували ті, які застосовуються в Національній олімпіаді юридичних клінік із консультування клієнтів.

Студенти набули нового досвіду у застосуванні теоретичних знань із цивільного права, закріпили пройдений матеріал із дисципліни «Основи юридичної клінічної практики» та набули додаткових навичок фахового спілкування.

Учасники заходу висловили побажання запровадити серію подібних тренінгів з актуальних питань консультування.

— Ідучи назустріч запитам студентів, повідомляємо, що найближчий тренінг буде присвячено темі «Фінансова грамотність для студентів: розуміння фінансів та ризиків щодо них», — зазначає модераторка заходу Діана Кізім. — Висловлюємо щиру подяку ректору ЧНУ ім. Б. Хмельницького за комфортні умови опанування професії юриста на практиці в юридичній клініці університету.

 

Юридична клініка