У Черкасах презентовано поетичну збірку українсько-польських віршів «Музи над Брдою і Дніпром». Захід був організований із доброчинною метою, продовжуючи майже 50-річну традицію поетів Черкащини й Бидгощського воєводства. Про це розповів у програмі «Актуальний репортаж» на Українському радіо «Рось» професор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, голова обласної організації Національної спілки письменників України Володимир Поліщук.

— Ідея проведеної презентації виникла як результата роботи, проведеної протягом кількох місяців, після того, як у травні із польського Бидгоща обізвався поет Стефан Пастушевський і запропонував таку акцію. Він зі свого боку цим хотів виявити увагу й повагу до України, яка воює, а поляки нас у цій боротьбі дуже активно підтримують, — поділився Володимир Трохимович.

Як черкаські поети і письменники співпрацюють із європейським та як це сприяє популяризації України під час війни слухайте у випуску програми  «Актуальний репортаж» на Українському радіо «Рось»