Ректор Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Олександр Черевко на запрошення німецького університету з давньою історією – Європейського університету Віадріна (м. Франкфурт-на-Одері) – взяв участь у відкритті Центру польських та українських студій.

Під час робочої поїздки відбулися плідні зустрічі з керівництвом університету, зокрема, з президентом Едуардом Мюле та віце-президенткою Дагмарою Яєсняк-Кваст та підписано меморандум про співпрацю ЧНУ і Європейського університету Віадріна.
Разом з українськими колегами – ректорами Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимиром Бугровим та Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігорем Цепендою — Олександр Черевко долучився до урочистостей, присвячених відкриттю Центру польських та українських студій.

Плідною була зустріч з Олексієм Макеєвим, Надзвичайним і Повноважним Послом України у ФРН.

— Таке спілкування відкриває нові можливості й горизонти. Передовсім, у контексті вступу України до Європейського Союзу. Це вимагає трансформації освітнього процесу у сфері вивчення права, міжнародної економіки, міжнародних відносин. Важливим є питання історії, культурно-історичних зв’язків України та Польщі, України й Німеччини. Питання деколонізації в Україні з перейменуванням вулиць не завершиться. Необхідне переосмислення історії, щоб позбутися московського погляду на наше минуле, який нам насаджували упродовж останніх 300 років. Саме через такі візити з’являється змістове наповнення Концепції інноваційної трансформації Черкаського національного університету, над якою зараз працює моя команда, — зазначив ректор Олександр Черевко.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького