II тур вікторини з історії кримськотатарського народу, присвячений Дню боротьби за права кримськотатарського народу, серед студентів ННІ міжнародних відносин, історії та філософії та ННІ інформаційних та освітніх технологій відбувся 18 травня.

Організаторка заходу, доцент Олена Сухушина підбила підсумки цьогорічного змагання. За її словами, у ІІ турі студенти прискорили надання відповідей і, як і на попередньому етапі, продемонстрували добрі знання історії кримськотатарського народу.

— Найбільшу кількість правильних відповідей дали: Анастасія Осадча, Анна Порпленко, Анна Гончаренко, Андрій Ціко, Сергій Овдій, Ілля Опарін, Тетяна Цап, Ярослав Кузьменко, Софія Руденко, Даріна Кузюк та Сніжана Мащенко. За часовим показником першими були Анастасія Осадча, Андрій Ціко, Сергій Овдій та Надія Берестова. За сумою двох показників найкращим знавцем історії кримськотатарського народу стала Анастасія Осадча, — зазначила організаторка.

Першокурсниці Анастасії Осадчій було цікаво взяти участь у вікторині, присвяченій Дню пам’яті жертв депортації кримських татар. Захід для неї був надзвичайно пізнавальним:

— Ця тема досить актуальна у зв’язку з сьогоднішніми реаліями, тому поширення такої інформації серед молоді є необхідним. Участю у вікторині я поглибила свої знання як з історії кримськотатарського народу, так і з історії України, — поділилася враженнями переможниця.

Першокурсниця Анна Гончаренко згадує, що відразу підписалася на сторінку ННІ міжнародних відносин, історії та філософії в інстаграмі після вступу до ЧНУ. Звідти дівчина й дізналася про вікторину:

— Зацікавило те, що конкурс присвячений історії кримськотатарського народу. Після феєричної перемоги Джамали на «Євробаченні-2016», я почала вивчати це питання. Тому й з’явилося бажання спробувати власні сили, — розповіла учасниця.

Дякуємо студентам, які долучилися до заходу, та вітаємо Анастасію Осадчу! 

ННІ міжнародних відносин, історії та філософії