У межах співпраці кафедри дошкільної та спеціальної освіти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького із загальноосвітніми закладами міста Черкаси докторка педагогічних наук, професорка Інна Ніколаєску долучилася до науково-досліднциької діяльності Черкаської загальноосвітньої школи І-III ст. № 8 Черкаської міської ради Черкаської області.

Учениця 10 класу Іванна Боброва Черкаської загальноосвітньої школи І-III ст. № 8 Черкаської міської ради посіла 3 місце на Всеукраїнському рівні в конкурсі науково-дослідницьких проєктів Малої академії наук України, науковим керівником роботи якої була докторка педагогічних наук, професорка кафедри дошкільної та спеціальної освіти Інна Ніколаєску спільно з Іриною Богатирьовою, кандидаткою педагогічних наук, учителькою математики Черкаської загальноосвітньої школи І-III ст. № 8 та Юлією Рохман, спеціалісткою І категорії, вчителькою інформатики Черкаської загальноосвітньої школи І-III ст. № 8.

У роботі на тему «Диджиталізація освітнього процесу під час вивчення природничо-математичних дисциплін дослідили особливості диджиталізації освіти в сучасних умовах, коли навчання в загальноосвітніх навчальних закладах відбувається в дистанційному або змішаному форматі. Також розглянуто особливості сучасного уроку в онлайн-форматі, проведено класифікацію онлайн-ресурсів відповідно до етапів такого уроку, створено сайт для систематизації цифрових ресурсів.

Високо оцінив актуальність, оригінальність та практичну значущість дослідження Станіслав Довгий, президент Малої академії наук України, який зазначив, що цифровізація освіти, застосування інтернет-технологій, сучасних телекомунікаційних систем в освітньому процесі є необхідністю сьогодення.

Кафедра дошкільної освіти