У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбувся науковий семінар «Розвиток ринку земель сільськогосподарського призначення в умовах післявоєнний потрясінь».

Захід організували кафедри економіки та міжнародних економічних відносин й моделювання економіки та бізнесу ННІ економіки і права.

У науковому семінарі взяли участь викладачі, студенти, аспіранти економічних спеціальностей.

З доповіддю виступив провідний вітчизняний фахівець у сфері земельних відносин, у 1998—2015 рр. - керівник Головного управління Держкомзему в Полтавській області, директор навчально-наукового інституту архітектури, будівництва та землевпорядкування Національного університету “Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка” —  Григорій ШАРИЙ. Науковець розкрив практичні аспекти впровадження земельної реформи в Україні.

Євген Кирилюк, директор ННІ економіки і права Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, наголосив на проблемних аспектах та розкрив власне бачення розв'язання суперечностей у сфері земельних відносин в Україні.
Під час семінару були обговорені питання щодо особливостей індикативної оцінки земель, механізми забезпечення цільового використання земельних ділянок, специфіку рентних відносин.

 ННІ економіки і права