До Дня Державного Прапора України студентська рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького створила проєкт «Єднання двох кольорів».

Прапор — це честь держави. Синє небо над золотою нивою — ось який зміст вкладає нині в національні кольори кожен українець. Метою проєкту було об’єднання душ кожного, хто міг би переглянути відео, нагадати, що стяг — не просто тканина двох кольорів. Це символ незламності, віри й безмежної любові, навіть крізь сльози.

Прапор зі стандартного державного символу перетворився на оберіг, святиню, ознаку причетності до великої славної країни — Україна. Студентська молодь цим проєктом мала на меті потужно нагадати про те, що ми — нація, ми існуємо. Це не просто привітання до 23 серпня, це пророчі слова волі українського народу, що вестимуть нас до перемоги.

Ініціатори проєкту поділилися думками:  

 — В усьому світі синьо-жовтий колір нашого стяга уособлює сміливість, незалежність, демократичні цінності й найкращі чесноти, властиві мужньому українському народові. І це, звичайно ж, колір нашої перемоги, яку впевнено наближають наші Збройні сили України, усі працівники на фронті і в тилу, наші міжнародні партнери! І вона неодмінно буде за Україною! — переконаний голова студентської ради ННІ іноземних мов Нікіта Огородник.

На думку Євгенії Лядецької, оцільниці студентської ради ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва:

— Державний прапор —  невід’ємний атрибут кожної країни, що уособлює самобутність та спадкоємність її державотворчих традицій. Синій та жовтий кольори прапора символізували Київську Державу ще до хрещення Русі.

— Прапор України є символом чеснот, притаманних насамперед українському народові, а не державі та її апаратові. Тому День державного прапора українці шанують, а прапорці, одяг, аксесуари та прикраси у його кольорах — не просто данина календарю, а дещо дійсно важливе для того, хто це вдягнув чи тримає, вважає Денис Малюк, виборний представник до студентської ради від ННІ української філології та соціальних комунікацій.

Студентська рада