Освітній процес у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького триває у змішаному форматі, з дотриманням вимог безпеки.

Студенти та викладачі обирають форму навчання, яка максимально забезпечує якість освіти. Аудиторії, навчальні лабораторії приймають студентів на практичні заняття. Поряд із цим, система «електронний університет» дозволяє навчатися дистанційно.

У навчально-науковому центрі «Медичний інститут» заняття проходять у змішаному режимі, з 6-денним робочим тижнем. 70% студентів виявили бажання навчатися в аудиторіях  університету та на клінічних базах, що є вкрай важливим для підготовки майбутнього лікаря.

— Навчання розпочалося з інструктажу щодо правил безпеки в умовах воєнного часу, — розповіла завідувачка кафедри фундаментальної медицини  Алевтина Рибалко. — Студентів ознайомили з алгоритмом дій при сигналі «Повітряна тривога», з маршрутом до захисних та інших споруд, призначених для тимчасового укриття. Провели тренування, обговорили основні кроки з надання невідкладної медичної допомоги в умовах бойових дій та в бомбосховищах та укриттях.

Практично з перших занять студенти-медики навчаються біля ліжок хворих, аналізуючи скарги пацієнтів, особливості діагностики та перебігу захворювання, сучасні методики лікування. Адже неможливо стати кваліфікованим лікарем, опановуючи медицину тільки теоретично. Слід зазначити, що заняття з клінічних дисциплін проходять у Черкаській обласній лікарні, яка надає медичну допомогу військовослужбовцям і постраждалим від бойових дій громадянам.

Дякуємо Збройним Силам України за можливість жити та навчатись у вільній і незалежній Україні!

У змішаному режимі розпочав роботу й ННІ інформаційних та освітніх технологій.

— Інститут здійснює підготовку студентів інженерних, природничо-математичних та ІТ-спеціальностей, а також майбутніх учителів відповідних профілів. Відповідно, важливою складовою освітніх програм є практичні та лабораторні заняття, які й відбуваються аудиторно, в спеціалізованих лабораторіях, — зазначає директор ННІ ІНФОТЕХ Юрій Ляшенко.

Частина ж занять відбувається в онлайн-режимі, з використанням напрацьованих викладачами інституту алгоритмів роботи з освітніми сервісами широкого спектра призначення: онлайн-дошками, сервісами миттєвих опитувань, засобами командної роботи тощо. Активна комунікація зі студентами підтримується через гугл-класи, що дозволяє викладачам швидко й ефективно реагувати на запити студентів і допомагає адаптуватися до освітнього процесу.

Усі студенти ознайомлені з правилами поведінки під час повітряної тривоги, мають чіткі вказівки щодо алгоритму дій у такій ситуації. Натхненно, сумлінно та відповідально — саме так налаштовані до навчання студенти, — підсумовують викладачі інституту.

Триває освітній процес і в навчально-науковому інституті іноземних мов.

Студенти та викладачі мали можливість обрати форму навчання, яка гарантує якість освіти та створює доступ до освітніх послуг та навчальних матеріалів для всіх студентів. Усі учасники освітнього процесу раді можливості продовжити навчання за омріяною спеціальністю, отримувати знання, вдосконалювати набуті вміння і навички. Майбутні освітяни, лінгвісти, перекладачі наполегливо навчаються, беруть участь у благодійних проєктах, перекладають інформацію про ситуацію в Україні і поширюють її для світової спільноти, роблять власний внесок у наближення Перемоги.

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького