Освітній процес у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького триває у змішаному форматі, з дотриманням вимог безпеки.

Студенти та викладачі обирають ту форму навчання, яка необхідна для забезпечення якості освіти. Усі учасники освітнього процесу раді можливості зустрітися в аудиторіях. Поряд із цим, система «електронний університет», відпрацьована під час пандемії, дозволяє навчатися дистанційно.

— Фахова підготовка психолога охоплює великий практичний цикл — різноманітні тренінги, індивідуальне і групове  консультування, супервізію, що передбачає живу діалогічну взаємодію. Тому ми вирішили навчатися у змішаному форматі: лекційні заняття проводити дистанційно, а практичні і лабораторні — у спеціально обладнаних навчальних аудиторіях. Дякуємо ЗСУ за подаровану нам можливість повноцінного навчання, — говорить декан психологічного факультету Лариса Туз.

Директор навчально-наукового інституту економіки і права Євген Кирилюк говорить:

– Нарешті наші аудиторії «ожили», наповнилися студентськими голосами, емоціями, враженнями. Вони знову нагадують бджолині вулики, де вирує життя і твориться майбутнє. Енергетика «живих» аудиторій окриляє як студентів, так викладачів, надає їм упевненості й рішучості. Ми свідомо не розділяли групи студентів чи цілі курси на ті, що навчатимуться винятково офлайн чи онлайн. А дали змогу кожному студентові самому визначитися (або ж із допомогою батьків), який формат навчання вибрати. Результати такого вибору варіюються залежно від курсу, групи та специфіки обраної студентами спеціальності. Але практично в кожній групі виявилися студенти, які бажають навчатися офлайн, і ті, хто надає перевагу онлайн-навчанню (дистанційно).  Як наслідок, на заняттях у кожній групі ми нині одночасно використовуємо офлайн та онлайн-формати, тобто вдало поєднуємо живе спілкування з онлайн-спілкуванням за допомогою цифрових технологій. Запровадивши такий формат комбінованого офлайн-онлайн-навчання, ми, з одного боку, продемонстрували гнучкість і вміння реагувати на виклики складного часу, з іншого — забезпечили єдність нашої студентської родини та соціальну взаємодію. Цим ми ще раз показуємо ворогові, що ми єдині й рішучі, як ніколи. Ми гуртуємося і працюємо, спільно наближаємо Велику Перемогу, сприяємо Збройним Силам України, забезпечуємо безпеку кожного студента, водночас розширюючи горизонти сучасної освіти та підвищуючи її якість.

Навіть в умовах воєнного часу студенти продовжують рух сходинками професійного розвитку та крокують до здійснення мрій. Вітаю студентів із початком нового навчального року та бажаю наснаги, наполегливості та натхнення для досягнення поставлених життєвих цілей. Упевнений, що саме у цей нелегкий час молодь із новим світоглядом, творчим мисленням, активною громадянською позицією здатна розвивати економічний та інтелектуальний потенціал держави, зберігати надбання поколінь, щоб забезпечити гідне майбутнє України. Слава Україні!

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького