bgb
 
 
 
 
 

У численному колективі Черкаського національного є й працівники, які завдяки своїм публікаціям та виступам у медіа набули членство в Національній спілці журналістів України.

Зокрема, у цій когорті — перший проректор нашої alma mater, професор, заслужений працівник освіти України Василь Мойсієнко, член Національної спілки журналістів України від 2006 року. Він є автором численних публікацій і виступів у медіа з питань євроінтеграції, якості національної освіти та повсякденного життя університету.

Учений із європейським іменем, професор кафедри хімії та наноматеріалознавства, заслужений діяч науки і техніки України й лицар ордена «За заслуги» 3-го ступеню Борис Мінаєв виступав на шпальтах газет, у теле- та радіоефірі з цікавими матеріалами задля популяризації академічної науки.

Невтомним пропагандистом знань із літературного краєзнавства у медіа є завідувач кафедри української літератури та компаративістики, голова обласної організації Національної спілки письменників України, професор, заслужений працівник освіти України й лауреат десяти літературних премій Володимир Поліщук.

Має багато публікацій у місцевій періодиці та виступів в ефірі й завідувач кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки, професор Анатолій Морозов.

Авторкою понад 300 публікацій у масовій періодиці та безлічі інформаційних матеріалів у on-line просторі стала доцентка кафедри журналістики, реклами та PR-технологій Людмила Солодка.

А відомій журналістці зі значним досвідом роботи Сніжані Лисенко доручено очільництво надзвичайно важливим університетським підрозділом — відділом інформації та зв’язків із громадськістю, який забезпечує акумулювання та оприлюднення всієї інформації про сьогоденне, навдивовижу багатогранне життя нашого університету.

Варто згадати також і тих наших викладачів — членів НСЖУ, які вже перебувають на заслуженому відпочинку. У їхньому числі — професори Ніна Зражевська, Микола Іщенко, Василь Мельниченко, доцентки Олена Костюкова й Ірина Савченко.

Шановна журналістська спільното ЧНУ! Прийміть щонайщиріші вітання з Днем журналіста! Гострого вам пера, нових цікавих тем і творчих злетів, Перемоги й Миру! Журналісти важливі!

Григорій Голиш, секретар первинної організації НСЖУ ЧНУ ім. Б. Хмельницького