bgb
 
 
 
 
 

У липні доцентка Вероніка Ганєчко та викладачка Наталія Дяченко, які працюють на кафедрі німецької філології Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, взяли участь у семінарі з підвищення кваліфікації для викладачів німецької мови за організації Інституту імені Гете в Бремені (Німеччина).

Темою семінару була «Методика і дидактика викладання німецької мови для молоді й дорослих». Участь у навчальному заході стала можливою завдяки отриманій стипендії від Інституту імені Гете у Києві.

Протягом майже двох тижнів викладачки відвідували заняття, на яких ознайомлювалися з сучасними тенденціями у викладанні німецької мови та закріплювали нові знання за допомогою виконання практичних завдань у вигляді групової та проєктної роботи з іншими учасниками семінару.

Загалом у навчальному заході взяли участь понад 20 вчителів і викладачів німецької мови з країн Європи, Африки та Азії.

Головною особливістю сучасного підходу до викладання іноземних мов є максимальна відмова від фронтальної організації заняття і переважне використання інших навчальних форм: парної, групової та проєктної роботи з широким застосуванням сучасних технологій включно зі штучним інтелектом. Один із головних принципів — досягнення навчальної мети можливе лише за умов урахування індивідуальних особливостей учнів/студентів.

Окрім навчальних заходів, невіддільною складовою семінару була насичена культурна програма: екскурсії містом Бремен, місцевими музеями та бібліотеками. Викладачки навчально-наукового інституту іноземних мов дякують Інституту імені Гете за надану стипендію, що дозволило їм поглибити професійні знання, ознайомитися з культурним розмаїттям світу.
І особлива вдячність — за солідарність з Україною.

 

 

Навчально-науковий інститут іноземних мов