В Україні триває останній, 5-й етап вакцинації населення проти COVID-19, на якому щеплюють усіх охочих віком від 18 років.  При цьому пріоритет надається вразливим групам населення, зокрема людям віком від 60 років та людям із супутніми захворюваннями.

“Ми отримуємо все більше вакцини проти COVID-19 та створюємо все більше пунктів, центрів, мобільних бригад з імунізації. Це дає змогу відкрити вакцинацію для всіх охочих та захистити якомога більше людей від коронавірусної хвороби, зокрема від нового штаму “Дельта”, який вже дістався до України”, — цитує сайт Міністерства охорони здоров’я міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Коронавірусна хвороба вносить корективи в роботу навчальних закладів. За словами Віктора Ляшка, «у разі виходу регіону із зеленої зони епідеміологічної небезпеки, тобто потрапляння у жовтий, помаранчевий або червоний рівень епідеміологічної небезпеки, задля того, щоб заклад продовжив роботу, йому необхідно мати як мінімум 80% повністю вакцинованих працівників». Це передбачено Постановами Кабінету Міністрів від 28 липня 2021 р. № 787 та від 9 грудня 2020 р. № 1236.

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького у межах підготовки до 2021-2022 навчального року, було організовано дві хвилі вакцинації для всіх працівників.

Крім того, з 9 серпня в приміщенні НК №3 розпочав роботу Центр масової вакцинації, де можуть щепитися всі охочі щодня з 9:00 до 14:00.

Так само отримати щеплення від коронавірусу можна отримати в будь-якому іншому Центрі вакцинації. Повний перелік пунктів та центрів з адресами й телефонами є на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Тож аби уникнути дистанційного навчання в новому навчальному році, нагадуємо про необхідність вакцинуватися!

Детальну інформацію вам нададуть за телефоном: 0-800-60-20-19. Бажаємо здоров’я!

Пресслужба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького